✹ Ozveny Ji.hlavy ✹ JEDNOTKA INTENZÍVNEHO ŽIVOTA

Zdielať

✹ Ozveny Ji.hlavy ✹ JEDNOTKA INTENZÍVNEHO ŽIVOTA

Pokračujeme citlivým dokumentom o paliatívnej terapii, ktorý otvára dôležité otázky o tom, ako prežiť kvalitný život aj v chorobe. Jednotka intenzívneho života od režisérky Adély Komrzý získala ocenenie Český lev za najlepší dokumentárny film.

DOKUMENTÁRNE PONDELKY POD HVIEZDAMI

🥂✨ Ozveny Ji.hlavy prinášajú víťazné filmy a divácke “hajlajty” z 25. ročníka najväčšieho stredo & východoeurópskeho festivalu dokumentárnych filmov. Každý pondelok od 27. júna do 15. augusta v Novej Cvernovke. Open-air premietania v spojení s debatami s režisérmi*kami. Tešíme sa na vás!


🎬 SYNOPSA:
Lekári Ondrej a Katarína sa pri svojej práci často dotýkajú nedotknuteľného. Priekopníci nemocničnej paliatívnej terapie otvárajú v dokumente Adély Komrzý témy, ktoré z našich životov v podstate zmizli. V prostredí robotickej medicíny a zbožšťovaných bielych plášťov orientujúcich sa na chorobu ako takú, sa do pozornosti vracia človek. V intímnych rozhovoroch lekári so svojimi pacientmi hľadajú odpovede na otázku, na ktorú sa v nemocniaciach, kde život končí pre väčšinu ľudí, bohužiaľ zabúda: „Ako žiť dobrý život aj s chorobou?“
Film zaznamenáva tri roky na Oddelení paliatívnej starostlivosti v pražskej nemocnici. Tím odborníkov pomáha pacientom nájsť riešenia a urobiť rozhodnutie, ktoré pre nich v dobe nekonečných možností umelého predlžovania života môže byť správne.
Pretože život neznamená iba to, že srdce bije a pľúca dýchajú…

Adéla Komrzý, CZ, 2021, 73 min.


✨ Hlavnými organizátormi bratislavských Ozvien Ji.hlavy sú: FILM EXPANDED Distribution Company, MFDF Ji.hlava, Nová Cvernovka
✨ Mediálni partneri: Denník N, RTVS, Rádio Devín, Rádio FM, Refresher
✨ Partneri: Kapitál, České centrum v Bratislave, FAMU, GO out, ASFK, Bittner, Kinečko
✨ Podujatie z verejných zdrojov podporili: Audiovizuálny fond, Mesto Bratislava, Fond na podporu umenia
✨ Za dôveru pri vzniku Novej Cvernovky ďakujeme: Bratislavský kraj

✨ Partner živej kultúry v Novej Cvernovke vám prináša relax pod Palmou: Nadácia VÚB