✹ Ozveny Ji.hlavy ✹ SILA

Zdielať

✹ Ozveny Ji.hlavy ✹ SILA

Letný cyklus Ozveny Ji.hlavy v Novej Cvernovke uzavrieme dokumentárnym portrétom Sila, ktorý zachytáva podoby súčasnej maskulinity. Filmový publicista Kamil Fila testuje limity vlastného tela, pričom dosahuje neuveriteľné výsledky, no v osobnom živote bojuje s osamelosťou a neschopnosťou udržiavať zdravé partnerské vzťahy.

DOKUMENTÁRNE PONDELKY POD HVIEZDAMI

🥂✨ Ozveny Ji.hlavy prinášajú víťazné filmy a divácke “hajlajty” z 25. ročníka najväčšieho stredo & východoeurópskeho festivalu dokumentárnych filmov. Každý pondelok od 27. júna do 15. augusta v Novej Cvernovke. Open-air premietania v spojení s debatami s režisérmi*kami. Tešíme sa na vás!


🎬 SYNOPSA:
Ako by mala vyzerať mužská sila v 21. storočí? Kamil Fila je otec, filmový publicista, zástanca progresívnych hodnôt a rodovej rovnosti. Vo virtuálnom priestore vystupuje ako neúnavný diskutér a bojovník za spravodlivejšiu spoločnosť, v súkromí prežíva bolestné rozpory medzi presvedčením a konaním. Filmová fikcia a skutočný život sa vzájomne zrkadlia a Kamil hľadá svoje lepšie ja medzi kinosálou, posilňovňou a početnými milostnými vzťahmi. Ako sa stať lepšou verziou samého seba vo chvíli, kedy sa strácame vo vlastnom živote?

Film Martina Marečka Sila zachytáva päť náročných rokov v živote Kamila Filu, počas ktorých čelí partnerským problémom, depresiou aj hraničným fyzickým experimentom na vlastnom tele. Výsledkom je ničivo úprimná spoveď o vnútornom konflikte a kríze stredného veku, ale aj obecnejšia reflexia premien a podôb maskulinity nového milénia.


✨ Hlavnými organizátormi bratislavských Ozvien Ji.hlavy sú: FILM EXPANDED Distribution Company, MFDF Ji.hlava, Nová Cvernovka
✨ Mediálni partneri: Denník N, RTVS, Rádio Devín, Rádio FM, Refresher
✨ Partneri: Kapitál, České centrum v Bratislave, FAMU, GO out, ASFK, Bittner, Kinečko
✨ Podujatie z verejných zdrojov podporili: Audiovizuálny fond, Mesto Bratislava, Fond na podporu umenia
✨ Za dôveru pri vzniku Novej Cvernovky ďakujeme: Bratislavský kraj

✨ Partner živej kultúry v Novej Cvernovke vám prináša relax pod Palmou: Nadácia VÚB